10 Haziran 2014 Salı
Gel desem, bu aksam..Bir kahve ismarlayayim sana. Bir fincan kahve: Cezvesinde kaynamis hatiralar, köpüklerinde sevgi parlayan, fincaninda dostluk ile telve, bir yorgunluk kahvesi. En iyisi ben sana bir siir ismarlayayim… Yaninda da bir fincan aci kahve...
Resim yazısı ekle |
Salı, Haziran 10, 2014
Tuğba Mutfakta
Un helvasını uzun zamandır yapmamıştım kayınvalidem bendeyken çayın yanına tatlı olarak un helvası yaptım..Lezzetini arttırmak içinde içine dondurma sakladım :)) Helvadan bi kaşık alıyosun dondurma şelale gibi akıyo :)
İrmik helvasıyla da çook lezzetli oluyor ee dondurma mevsimi gelmişken her tatlının yanına dondurma koymalı dimi ama ;)
İrmik helvasıyla da çook lezzetli oluyor ee dondurma mevsimi gelmişken her tatlının yanına dondurma koymalı dimi ama ;)
MALZEMELER
1100 -150gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5su bardağı un
1su bardağı şeker(tatlı seviyorsanız arttırabilirsiniz)
2su bardağı su
YAPILIŞI
- Tencerede tereyağı eritip sıvıyağı ve unu ekleyin sürekli kavurun(unun yanmaması için arada ocağın altını kısın)karamel rengini alınca suyu ve arkasından şekeri ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatın
- İyice karıştırdıktan sonra kapağını kapatın 5-10dk dinlendirin
- Şekilli plastik kabı su ile çalkalayın ve ortası oyuk olacak şekilde helvadan koyun .
- Oyuk olan kısma bir kaşık dondurma koyup helvayla üzerini kapatın ve servis tabağına ters çevirin.
- Not:Ben üzerindeki boşluğu karamel sos ile doldurdum ve fıstık ,damla çikolatayla süsledim
- Sizler ister çikolata ister karamel sosuyla süsleyip servis yapabilirsiniz..
Salı, Haziran 10, 2014
Tuğba Mutfakta
Un helvasını uzun zamandır yapmamıştım kayınvalidem bendeyken çayın yanına tatlı olarak un helvası yaptım..Lezzetini arttırmak içinde içine dondurma sakladım :)) Helvadan bi kaşık alıyosun dondurma şelale gibi akıyo :)
İrmik helvasıyla da çook lezzetli oluyor ee dondurma mevsimi gelmişken her tatlının yanına dondurma koymalı dimi ama ;)
İrmik helvasıyla da çook lezzetli oluyor ee dondurma mevsimi gelmişken her tatlının yanına dondurma koymalı dimi ama ;)
MALZEMELER
1100 -150gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5su bardağı un
1su bardağı şeker(tatlı seviyorsanız arttırabilirsiniz)
2su bardağı su
YAPILIŞI
- Tencerede tereyağı eritip sıvıyağı ve unu ekleyin sürekli kavurun(unun yanmaması için arada ocağın altını kısın)karamel rengini alınca suyu ve arkasından şekeri ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatın
- İyice karıştırdıktan sonra kapağını kapatın 5-10dk dinlendirin
- Şekilli plastik kabı su ile çalkalayın ve ortası oyuk olacak şekilde helvadan koyun .
- Oyuk olan kısma bir kaşık dondurma koyup helvayla üzerini kapatın ve servis tabağına ters çevirin.
- Not:Ben üzerindeki boşluğu karamel sos ile doldurdum ve fıstık ,damla çikolatayla süsledim
- Sizler ister çikolata ister karamel sosuyla süsleyip servis yapabilirsiniz..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)