25 Haziran 2012 Pazartesi

Bu tarifi bir blog arkadaşta görmüştüm ama ismini defterime yazmamışım maalesef..
Aslında bende yapıyordum ama farkı tepside,3 renkli ve bisküvisiz olması...Neyse onuda bir gün yapar yayınlarım inşallah..Bu tarifte çok beğenildi tam bir yaz tatlısı ve işte malzemeler..
MALZEMELER
SARI KISIM İÇİN
1pk.portakallı tang
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker
5 çay bardağı su

ARA KAT
kakaolu bisküvi

BEYAZ KISIM
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker
1pk. vanilya



tangli pasta



YAPILIŞI
  • Önce sarı muhallebiyi bir tencerede pişirin ve minik silikon kalıplara 1'er kaşık paylaştırın ve üzerine 1tane kakaolu bisküviyi ister elinizle ufalayıp isterseniz de kırıp koyun ve hafifçe bastırın.
  • Sonra beyaz muhallebiyi pişirip 1'er kaşık bisküvilerin üzerine dökün.
  • Sıcaklığı çıkınca buzdolabında soğuyana dek bekletin.
  • Ters çevirip servis yapın..
Pazartesi, Haziran 25, 2012 Tuğba Mutfakta
Bu tarifi bir blog arkadaşta görmüştüm ama ismini defterime yazmamışım maalesef..
Aslında bende yapıyordum ama farkı tepside,3 renkli ve bisküvisiz olması...Neyse onuda bir gün yapar yayınlarım inşallah..Bu tarifte çok beğenildi tam bir yaz tatlısı ve işte malzemeler..
MALZEMELER
SARI KISIM İÇİN
1pk.portakallı tang
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker
5 çay bardağı su

ARA KAT
kakaolu bisküvi

BEYAZ KISIM
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker
1pk. vanilya



tangli pasta



YAPILIŞI
  • Önce sarı muhallebiyi bir tencerede pişirin ve minik silikon kalıplara 1'er kaşık paylaştırın ve üzerine 1tane kakaolu bisküviyi ister elinizle ufalayıp isterseniz de kırıp koyun ve hafifçe bastırın.
  • Sonra beyaz muhallebiyi pişirip 1'er kaşık bisküvilerin üzerine dökün.
  • Sıcaklığı çıkınca buzdolabında soğuyana dek bekletin.
  • Ters çevirip servis yapın..