14 Şubat 2012 Salı


MENÜDE
KREPLİ KIYMALI BÖREK
PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE
MAYDANOZ VE PEYNİRLİ MUFFİN
ŞEKER HAMURUNDA YAŞ PASTA
ARPA ŞEHRİYELİ SALATA
TRUFFE




Salı, Şubat 14, 2012 Tuğba Mutfakta

MENÜDE
KREPLİ KIYMALI BÖREK
PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE
MAYDANOZ VE PEYNİRLİ MUFFİN
ŞEKER HAMURUNDA YAŞ PASTA
ARPA ŞEHRİYELİ SALATA
TRUFFE




Lezzeti kesinlikle harika ve misafirlerim de çok beğendi..Denemenizi tavsiye ederim..


tuğba mutfakta



MALZEMELER

KREP İÇİN
2yumurta
1 su bardağı süt
3 su bardağı un.tuz
1 tatlı kaşığı salça
kıvamını ayarlamak için su

İÇ MALZEMESİ
250-300 gr kıyma
2 tane orta boy kuru soğan 
2 diş sarımsak 
karabiber

BEŞAMEL SOSU İÇİN
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
50 gr margarin 
1 yumurta
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
  • Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpalım.Sütü ilave edelim.Unu ve tuzunu ilave edip mikserle çırpalım.Boza kıvamından biraz daha sulu olacak şekilde azar azar su ilave edelim.
  • Isıttığımız teflon tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ dökelim ve tavaya yaydıralım.Hazırlamış olduğumuz krep hamurundan 1 kepçe dökelim ve yaydıralım.Pişince spatula yardımıyla tersini çevirelim ve pişince servis tabağına alalım.Krep bitene kadar bu şekilde devam edelim.
  • Bir tavada küp doğranmış soğanı  ve sarımsağı kavuralım kıymayın da ekleyip kavuralım.1tatlı kaşığı salça ilave edelim baharatlarını da ekleyip altını kapatalım.
  • Bir tencerede beşamel sos malzemesini yumurta  ve kaşar peyniri hariç karıştırarak pişirelim.
  • Derin bir tatlı kasesinin içine yapmış olduğumuz krebi yerleştirelim.Beşamel sostan yemek kaşığının tersiyle krebin içine ve kenarlarına sürelim.Kıymalı harçtan 1 kaşık koyup krebi kapatalım.Beşamel sostan kapattığımız kısımların içine de sürelim ve kaseyi fırın tepsisine ters çevirelim.Bütün krepleri aynı şekilde hazırlayalım.
  • Soğuyan beşamel sosun içine 1 tane yumurta kırıp kaşar peyniri rendesi koyup karıştıralım ve krepin her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Önceden ısınmış 200* fırında üzeri pembeleşene dek pişirelim..
Salı, Şubat 14, 2012 Tuğba Mutfakta
Lezzeti kesinlikle harika ve misafirlerim de çok beğendi..Denemenizi tavsiye ederim..


tuğba mutfakta



MALZEMELER

KREP İÇİN
2yumurta
1 su bardağı süt
3 su bardağı un.tuz
1 tatlı kaşığı salça
kıvamını ayarlamak için su

İÇ MALZEMESİ
250-300 gr kıyma
2 tane orta boy kuru soğan 
2 diş sarımsak 
karabiber

BEŞAMEL SOSU İÇİN
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
50 gr margarin 
1 yumurta
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
  • Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpalım.Sütü ilave edelim.Unu ve tuzunu ilave edip mikserle çırpalım.Boza kıvamından biraz daha sulu olacak şekilde azar azar su ilave edelim.
  • Isıttığımız teflon tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ dökelim ve tavaya yaydıralım.Hazırlamış olduğumuz krep hamurundan 1 kepçe dökelim ve yaydıralım.Pişince spatula yardımıyla tersini çevirelim ve pişince servis tabağına alalım.Krep bitene kadar bu şekilde devam edelim.
  • Bir tavada küp doğranmış soğanı  ve sarımsağı kavuralım kıymayın da ekleyip kavuralım.1tatlı kaşığı salça ilave edelim baharatlarını da ekleyip altını kapatalım.
  • Bir tencerede beşamel sos malzemesini yumurta  ve kaşar peyniri hariç karıştırarak pişirelim.
  • Derin bir tatlı kasesinin içine yapmış olduğumuz krebi yerleştirelim.Beşamel sostan yemek kaşığının tersiyle krebin içine ve kenarlarına sürelim.Kıymalı harçtan 1 kaşık koyup krebi kapatalım.Beşamel sostan kapattığımız kısımların içine de sürelim ve kaseyi fırın tepsisine ters çevirelim.Bütün krepleri aynı şekilde hazırlayalım.
  • Soğuyan beşamel sosun içine 1 tane yumurta kırıp kaşar peyniri rendesi koyup karıştıralım ve krepin her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Önceden ısınmış 200* fırında üzeri pembeleşene dek pişirelim..
salata

MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
1/2kutu garnitür
1/2demet dereotu
mayonez
1kase yoğurt
1 diş sarımsak
4-5tane kornişon turşu
1küçük kutu mısır
karabiber 
tuz
pulbiber

YAPILIŞI
  • Arpa şehriyeleri kaynayan suya atıp biraz sıvıyağ ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra suyunu süzüp üzerine soğuk su koyup 2-3 dk bekletiyoruz ve suyunu süzüyoruz.
  • Süzdüğümüz arpa şehriyeleri karıştırma kabına alıyoruz.
  • Karıştırma kabına ince doğradığımız dereotunu,suyunu süzdüğümüz mısır ve garnitürü,minik minik doğradığımız kornişon turşularını ekliyoruz.
  • Kasedeki yoğurdun içine mayonez,sarımsak rendesi,karabiber pulbiber ve tuz ilave edip çatalla çırpıp karıştırma kabına döküp hepsini karıştırıyoruz..
Salı, Şubat 14, 2012 Tuğba Mutfakta
salata

MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
1/2kutu garnitür
1/2demet dereotu
mayonez
1kase yoğurt
1 diş sarımsak
4-5tane kornişon turşu
1küçük kutu mısır
karabiber 
tuz
pulbiber

YAPILIŞI
  • Arpa şehriyeleri kaynayan suya atıp biraz sıvıyağ ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra suyunu süzüp üzerine soğuk su koyup 2-3 dk bekletiyoruz ve suyunu süzüyoruz.
  • Süzdüğümüz arpa şehriyeleri karıştırma kabına alıyoruz.
  • Karıştırma kabına ince doğradığımız dereotunu,suyunu süzdüğümüz mısır ve garnitürü,minik minik doğradığımız kornişon turşularını ekliyoruz.
  • Kasedeki yoğurdun içine mayonez,sarımsak rendesi,karabiber pulbiber ve tuz ilave edip çatalla çırpıp karıştırma kabına döküp hepsini karıştırıyoruz..

salata

MALZEMELER
1pk kuskus makarna
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
dereotu
tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

YAPILIŞI
  • Kuskus makarnayı haşlayalım ve suyunu süzelim üzerine soğuk su koyup 2-3 dk suda bekletelim.
  • Süzdükten sonra bir kaba alalım ve üzerine çok az sıvıyağ(yapışmaması için) gezdirip karıştıralım. 
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlayalım içine tuz ilave edelim..Tereyağını toz kırmızıbiber ile kızdıralım.Dereotunu ince ince kıyalım.
  • Kuskusu servis kasesine alıp üzerine sarımsaklı yoğurt,onun üzerine tereyağ ve en üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis yapalım..
Salı, Şubat 14, 2012 Tuğba Mutfakta

salata

MALZEMELER
1pk kuskus makarna
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
dereotu
tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

YAPILIŞI
  • Kuskus makarnayı haşlayalım ve suyunu süzelim üzerine soğuk su koyup 2-3 dk suda bekletelim.
  • Süzdükten sonra bir kaba alalım ve üzerine çok az sıvıyağ(yapışmaması için) gezdirip karıştıralım. 
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlayalım içine tuz ilave edelim..Tereyağını toz kırmızıbiber ile kızdıralım.Dereotunu ince ince kıyalım.
  • Kuskusu servis kasesine alıp üzerine sarımsaklı yoğurt,onun üzerine tereyağ ve en üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis yapalım..