Cumartesi günü çeyiz sermemiz vardı bende abim hoca olduğu için imam sarığı pasta yapmayı tercih ettim :))
Misafirlerimizin dediğine göre çook lezzetli olmuş hatta sonrasında bile canları pasta çekmiş :)) Lezzetli olan şey çabuk biter ya malesef çabucak bitti..
İmam sarığı pastası bardakla kesilerek hazırlandığı için kenarları artıyor. (Bu arada ben klasik su bardağı ile kestim ve 9-10 tane pasta çıktı )Kalan kek ve kremayı bir kapta yoğurup içine damla çikolata,limon kabuğu vs. koyup yuvarlayın ve üzerlerine benmari usulü bitter ile süsleyip bir malzemeden iki çeşit tatlı hazırlayabilirsiniz ;)
MALZEMELER
4 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 küçük pk kakao
3 çorba kaşığı su
1pk vanilya
1/2 pk kabartma tozu
KREMASI
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 yumurta sarısı
vanilya
ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi
1 pk Bitter
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı süt
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri iyice milserleyin ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
- Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
- Not:Pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edin..
- Kreması için: Vanilya hariç tüm krema malzemesini tencerede iyice karıştırıp ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak pişirin..pişince vanilyayı ekleyip azıcık mikserleyin..
- Pişen keki bardakla kesip bir kenara koyun.
- Ilınan kremadan birer kaşık kestiğiniz kekin arasına koyup üzerine diğer kekten kapatın.(Hamburger gibi)
- Hindistan cevizini bir tabağa alın,kekin kenarlarına da krema sürüp hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin.
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.İçine tereyağ ve 2 kaşık sütüde ekleyip iyice karıştırıp kekin üst kısmına yayın..
Pazartesi, Mayıs 26, 2014
Tuğba Mutfakta
Cumartesi günü çeyiz sermemiz vardı bende abim hoca olduğu için imam sarığı pasta yapmayı tercih ettim :))
Misafirlerimizin dediğine göre çook lezzetli olmuş hatta sonrasında bile canları pasta çekmiş :)) Lezzetli olan şey çabuk biter ya malesef çabucak bitti..
İmam sarığı pastası bardakla kesilerek hazırlandığı için kenarları artıyor. (Bu arada ben klasik su bardağı ile kestim ve 9-10 tane pasta çıktı )Kalan kek ve kremayı bir kapta yoğurup içine damla çikolata,limon kabuğu vs. koyup yuvarlayın ve üzerlerine benmari usulü bitter ile süsleyip bir malzemeden iki çeşit tatlı hazırlayabilirsiniz ;)
MALZEMELER
4 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 küçük pk kakao
3 çorba kaşığı su
1pk vanilya
1/2 pk kabartma tozu
KREMASI
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 yumurta sarısı
vanilya
ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi
1 pk Bitter
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı süt
YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri iyice milserleyin ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
- Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
- Not:Pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edin..
- Kreması için: Vanilya hariç tüm krema malzemesini tencerede iyice karıştırıp ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak pişirin..pişince vanilyayı ekleyip azıcık mikserleyin..
- Pişen keki bardakla kesip bir kenara koyun.
- Ilınan kremadan birer kaşık kestiğiniz kekin arasına koyup üzerine diğer kekten kapatın.(Hamburger gibi)
- Hindistan cevizini bir tabağa alın,kekin kenarlarına da krema sürüp hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin.
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.İçine tereyağ ve 2 kaşık sütüde ekleyip iyice karıştırıp kekin üst kısmına yayın..