26 Mayıs 2012 Cumartesi

milföylü
MALZEMELER
1/2 pk.kelebek makarna
50-100gr beyaz peynir
kaşar peynir rendesi(isteğe bağlı)
maydanoz

BEŞAMEL SOSU
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı silme nişasta
1yemek kaşığı margarin

ÜZERİNE
3 tane milföy

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN 
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI
  • Makarnayı haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin,yapacağınız fırın tepsisine dökün.
  • Beşamel sos için:Süt,nişasta,tuz,margarin ile muhallebi yapın.(biraz sulu olcak)
  • Makarnanın içine beyaz peyniri,kaşar rendesi,ince kıyılmış maydanozu katın ilk sıcaklığı çıkmış olan beşamel sosu da içine koyup harmanlayın.
  • Milföyleri elinizle dikdörtgen olacak şekilde uzatıp,makarnanın üzerine sırayla 3'ünü de kapatın.
  • Yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 185-190-fırında milföyler kızarana dek pişirin..


Cumartesi, Mayıs 26, 2012 Tuğba Mutfakta
milföylü
MALZEMELER
1/2 pk.kelebek makarna
50-100gr beyaz peynir
kaşar peynir rendesi(isteğe bağlı)
maydanoz

BEŞAMEL SOSU
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı silme nişasta
1yemek kaşığı margarin

ÜZERİNE
3 tane milföy

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN 
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI
  • Makarnayı haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin,yapacağınız fırın tepsisine dökün.
  • Beşamel sos için:Süt,nişasta,tuz,margarin ile muhallebi yapın.(biraz sulu olcak)
  • Makarnanın içine beyaz peyniri,kaşar rendesi,ince kıyılmış maydanozu katın ilk sıcaklığı çıkmış olan beşamel sosu da içine koyup harmanlayın.
  • Milföyleri elinizle dikdörtgen olacak şekilde uzatıp,makarnanın üzerine sırayla 3'ünü de kapatın.
  • Yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 185-190-fırında milföyler kızarana dek pişirin..


MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
50 gr margarin(erimiş)
tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
un(alabildiğine)

İÇİ İÇİN
1 tane kuru soğan
sosis
1 büyük patates(haşlanmış)

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN 
susam
 çörekotu

YAPILIŞI
  • Hamur malzemelerini güzelce yoğurun.Çok sert bir hamur olmamalı.
  • Yarım saat mayalandırın.
  • İç malzemesi için:Bir tavada ince doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene dek karıştırın.Salçayı ekleyin,sosisleri minik küpler şeklinde doğrayıp ekleyin.En son patatesleri minik minik doğrayıp içine katın,karabiber tuz ilavesi ile ocağın altını kapatın..
  • Hamuru 3'e bölün..
  • İlk önce birinci hamuru merdaneyle yuvarlak açın.6'ya bölün.içine harctan koyup rulo sarın ve ay şekli verip yağlanmış tepsiye dizin.
  • Diğer hamurları da aynı şekilde sarın tepsiye dizin.
  • Bir kasede yumurta sarısı,yoğurt,sıvıyağı çatalla çırpın ve üzerlerine sürün.
  • Çörek otu  ve susam serpip mayalandırın ve önceden ısınmış 185-190* fırında pişirin..
Cumartesi, Mayıs 26, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
50 gr margarin(erimiş)
tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
un(alabildiğine)

İÇİ İÇİN
1 tane kuru soğan
sosis
1 büyük patates(haşlanmış)

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN 
susam
 çörekotu

YAPILIŞI
  • Hamur malzemelerini güzelce yoğurun.Çok sert bir hamur olmamalı.
  • Yarım saat mayalandırın.
  • İç malzemesi için:Bir tavada ince doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene dek karıştırın.Salçayı ekleyin,sosisleri minik küpler şeklinde doğrayıp ekleyin.En son patatesleri minik minik doğrayıp içine katın,karabiber tuz ilavesi ile ocağın altını kapatın..
  • Hamuru 3'e bölün..
  • İlk önce birinci hamuru merdaneyle yuvarlak açın.6'ya bölün.içine harctan koyup rulo sarın ve ay şekli verip yağlanmış tepsiye dizin.
  • Diğer hamurları da aynı şekilde sarın tepsiye dizin.
  • Bir kasede yumurta sarısı,yoğurt,sıvıyağı çatalla çırpın ve üzerlerine sürün.
  • Çörek otu  ve susam serpip mayalandırın ve önceden ısınmış 185-190* fırında pişirin..