17 Nisan 2012 Salı
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1su bardağı köftelik bulgur
1 tane kuru soğan
tazesoğan
1 küçük demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1çorba kaşığı biber salçası
2-3 su bardağı su
1limon
sıvıyağ
tuz
1 çay kaşığı kimyon
YAPILIŞI
- Kırmızı mercimekleri ayıkladıktan sonra 2-3 su bardağı su ile kısık ateşte pişirelim.
- Mercimekler ezilecek kıvamda piştiği zaman ocağın altını kapatıp bulguru da tencereye ilave edip ağzı kapalı olarak şişmesini bekleyelim.
- Kuru soğanları sıvıyağda pembeleştirip domates ve biber salçası ile birlikte kavuralım.
- Başka bir yerde maydanoz ve taze soğanları ince ince kıyalım.
- Beklemeye aldığımız mercimekli bulgur iyice yumuşadığı zaman,kavurduğumuz salçayı,limon,tuz,kimyon ve biraz sıvıyağ ekleyip yoğuralım.
- En son ince kıydığımız taze soğan ve maydanozları da ekleyip biraz daha yoğurup çiğ köfte şeklinde sıkıp servis tabağına alalım.
Salı, Nisan 17, 2012
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1su bardağı köftelik bulgur
1 tane kuru soğan
tazesoğan
1 küçük demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1çorba kaşığı biber salçası
2-3 su bardağı su
1limon
sıvıyağ
tuz
1 çay kaşığı kimyon
YAPILIŞI
- Kırmızı mercimekleri ayıkladıktan sonra 2-3 su bardağı su ile kısık ateşte pişirelim.
- Mercimekler ezilecek kıvamda piştiği zaman ocağın altını kapatıp bulguru da tencereye ilave edip ağzı kapalı olarak şişmesini bekleyelim.
- Kuru soğanları sıvıyağda pembeleştirip domates ve biber salçası ile birlikte kavuralım.
- Başka bir yerde maydanoz ve taze soğanları ince ince kıyalım.
- Beklemeye aldığımız mercimekli bulgur iyice yumuşadığı zaman,kavurduğumuz salçayı,limon,tuz,kimyon ve biraz sıvıyağ ekleyip yoğuralım.
- En son ince kıydığımız taze soğan ve maydanozları da ekleyip biraz daha yoğurup çiğ köfte şeklinde sıkıp servis tabağına alalım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)