13 Şubat 2012 Pazartesi
MALZEMELER
HAMURU
4-5 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1pk.instant maya
ılık su
ÜZERİ İÇİN
sosis
sucuk
zeytin
kırmızıbiber
domates
kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Hamuru yoğurma kabına unu alıp tuz,toz maya ile karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.Diğer malzemeleri koyup iyice yoğurun,ele çok az yapışan bir hamur olsun ve özdeşleşene dek iyice yoğurun..
- Dinlenen hamuru biraz daha yoğurup unlanmış zeminde yapacağımız tepsi boyutunda açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Bir tavada salçayı az sıvıyağda kavurup çok az su ekleyip sos kıvamına getirin yada salça ve suyu bir kapta karıştırarak bir sos elde edin..
- Hamurun üzerine bu sosu yayın.Üzerine kaşar rendeleyip malzemeleri kaşar peynirinin üzerine yerleştirin..
- Önceden ısınmış 190* fırında pişirin..Üzeri kızarmaya yakın çıkarıp bol kaşar peyniri rendesi ilave edip tekrar kaşar eriyene dek pişirin..Sıcak sıcak servis yapın..
Pazartesi, Şubat 13, 2012
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
HAMURU
4-5 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1pk.instant maya
ılık su
ÜZERİ İÇİN
sosis
sucuk
zeytin
kırmızıbiber
domates
kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Hamuru yoğurma kabına unu alıp tuz,toz maya ile karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.Diğer malzemeleri koyup iyice yoğurun,ele çok az yapışan bir hamur olsun ve özdeşleşene dek iyice yoğurun..
- Dinlenen hamuru biraz daha yoğurup unlanmış zeminde yapacağımız tepsi boyutunda açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Bir tavada salçayı az sıvıyağda kavurup çok az su ekleyip sos kıvamına getirin yada salça ve suyu bir kapta karıştırarak bir sos elde edin..
- Hamurun üzerine bu sosu yayın.Üzerine kaşar rendeleyip malzemeleri kaşar peynirinin üzerine yerleştirin..
- Önceden ısınmış 190* fırında pişirin..Üzeri kızarmaya yakın çıkarıp bol kaşar peyniri rendesi ilave edip tekrar kaşar eriyene dek pişirin..Sıcak sıcak servis yapın..
MALZEMELER
1 kg bal kabağı
3 bardak şeker
YAPILIŞI
- Akşamdan kabağın kabukları soyulup iki santim kalınlıkta dilimlenir.Yıkanıp iyice süzülür.
- Yayvan bir tencereye bir kat kabak yerleştirilip üzerine toz şeker serpilir.İkinci kat kabak da konup yine üzerini örtecek şekilde şeker serpilir.
- Böylece kabak bitesiye kadar devam edilir.
- Ertesi gün hafif ateşte pişirilir.
Pazartesi, Şubat 13, 2012
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1 kg bal kabağı
3 bardak şeker
YAPILIŞI
- Akşamdan kabağın kabukları soyulup iki santim kalınlıkta dilimlenir.Yıkanıp iyice süzülür.
- Yayvan bir tencereye bir kat kabak yerleştirilip üzerine toz şeker serpilir.İkinci kat kabak da konup yine üzerini örtecek şekilde şeker serpilir.
- Böylece kabak bitesiye kadar devam edilir.
- Ertesi gün hafif ateşte pişirilir.
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1kg süt
2 pk.vanilya
1/2 çay bardağı kakaolu puding
1 pk kakao
1/2 pk margarin
2 pk sade kremşanti
2 su bardağı hindistan cevizi
1,5 su bardağı süt
YAPILIŞI
- Tencerede süt,un,margarin,şeker,kakao,vanilya,kakaolu pudingi soğuk olarak tel çırpıcıyla karıştır ocağın altını açıp karıştırarak pişir.Pişince mikserden geçir.
- Dikdörtgen borcamın en altına hindistan cevizini yay.Üzerine muhallebi karışımını dök.
- 1,5 su bardağı süt ile 2pk sade kremşantiyi çırp.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan muhallebini üzerine yay.Buzdolabında dinlendir.
- Servis yapacağın zaman ince dikdörtgen kesip rulo şeklinde sar..
Pazartesi, Şubat 13, 2012
Tuğba Mutfakta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1kg süt
2 pk.vanilya
1/2 çay bardağı kakaolu puding
1 pk kakao
1/2 pk margarin
2 pk sade kremşanti
2 su bardağı hindistan cevizi
1,5 su bardağı süt
YAPILIŞI
- Tencerede süt,un,margarin,şeker,kakao,vanilya,kakaolu pudingi soğuk olarak tel çırpıcıyla karıştır ocağın altını açıp karıştırarak pişir.Pişince mikserden geçir.
- Dikdörtgen borcamın en altına hindistan cevizini yay.Üzerine muhallebi karışımını dök.
- 1,5 su bardağı süt ile 2pk sade kremşantiyi çırp.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan muhallebini üzerine yay.Buzdolabında dinlendir.
- Servis yapacağın zaman ince dikdörtgen kesip rulo şeklinde sar..
MALZEMELER
1lt süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 pk dr.outker gourmet vanilya
1kaşık margarin
PORTAKAL SOSU İÇİN
3 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tozşeker
YAPILIŞI
- Tencereye süt,irmik,şeker,vanilya soğuk olarak koyuyoruz.Karıştırarak pişiriyoruz.İnce yerinden rendelenmiş portakal kabuğu ilave ediyoruz.Margarini de ekleyip altını kapatıyoruz.
- Harcımızı borcama döküyoruz.
- Bir tencerede portakal suyunu,nişastayı ve şekeri soğuk olarak karıştırıyoruz.Tencereyi ocağa alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz.Altını kapatıp biraz ılınınca muhallebinin üzerine döküyoruz.
Pazartesi, Şubat 13, 2012
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
1lt süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 pk dr.outker gourmet vanilya
1kaşık margarin
PORTAKAL SOSU İÇİN
3 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tozşeker
YAPILIŞI
- Tencereye süt,irmik,şeker,vanilya soğuk olarak koyuyoruz.Karıştırarak pişiriyoruz.İnce yerinden rendelenmiş portakal kabuğu ilave ediyoruz.Margarini de ekleyip altını kapatıyoruz.
- Harcımızı borcama döküyoruz.
- Bir tencerede portakal suyunu,nişastayı ve şekeri soğuk olarak karıştırıyoruz.Tencereyi ocağa alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz.Altını kapatıp biraz ılınınca muhallebinin üzerine döküyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)