MALZEMELER
2 Su bardağı keşkeklik mısır
1 adet tavuk göğsü yada tavuk but
4-5 su bardağı sıcak su veya tavuksuyu
tereyağ
toz kırmızıbiber
tuz
YAPILIŞI
- Keşkeklik mısırı 1-2 saat kadar ılık suda bekletelim.Daha sonra suyun üzerine çıkan mısır tortularını alalım.Tortular temizlenene kadar 2-3 defa yıkayıp süzelim.
- Isıttığımız teflon tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyalım. Küp küp doğradığımız tavuk göğüs etini ilave edelim.1yemek kaşığı tereyağ ile beraber az kavuralım.NOT:Tavuğun but kısmını yada yağlı başka bi kısmını kullanacaksanız tavuğu haşlayıp suyunu keşkeğe etini de didip keşkek piştikten sonra içine karıştırabilirsiniz!!!
- Suyunu süzdüğümüz keşkeklik mısırı ekleyelim.Sıcak su yada tercihen tavuk suyunu ekleyelim.yeterince tuz ilave edip ocağın altı kısık olacak şekilde tencerenin kapağını yarım kapatıp pişirelim.5-10 dk.bir karıştıralım ki tencerenin dibine yapışmasın.
- Suyunu çabuk çekeceğinden,pişmemişse arada sıcak su ilave edip karıştırıyoruz.Pişme süresi yaklaşık 45-50 dk.
- Pişince ocağın altını kapatıp üzerine kızdırdığımız tereyağlı toz kırmızıbiberli sostan döküp servis yapıyoruz.
Salı, Ocak 03, 2012
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
2 Su bardağı keşkeklik mısır
1 adet tavuk göğsü yada tavuk but
4-5 su bardağı sıcak su veya tavuksuyu
tereyağ
toz kırmızıbiber
tuz
YAPILIŞI
- Keşkeklik mısırı 1-2 saat kadar ılık suda bekletelim.Daha sonra suyun üzerine çıkan mısır tortularını alalım.Tortular temizlenene kadar 2-3 defa yıkayıp süzelim.
- Isıttığımız teflon tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyalım. Küp küp doğradığımız tavuk göğüs etini ilave edelim.1yemek kaşığı tereyağ ile beraber az kavuralım.NOT:Tavuğun but kısmını yada yağlı başka bi kısmını kullanacaksanız tavuğu haşlayıp suyunu keşkeğe etini de didip keşkek piştikten sonra içine karıştırabilirsiniz!!!
- Suyunu süzdüğümüz keşkeklik mısırı ekleyelim.Sıcak su yada tercihen tavuk suyunu ekleyelim.yeterince tuz ilave edip ocağın altı kısık olacak şekilde tencerenin kapağını yarım kapatıp pişirelim.5-10 dk.bir karıştıralım ki tencerenin dibine yapışmasın.
- Suyunu çabuk çekeceğinden,pişmemişse arada sıcak su ilave edip karıştırıyoruz.Pişme süresi yaklaşık 45-50 dk.
- Pişince ocağın altını kapatıp üzerine kızdırdığımız tereyağlı toz kırmızıbiberli sostan döküp servis yapıyoruz.