29 Aralık 2011 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Aralık 29, 2011 No comments
Kolay keki yaparken içine istediğiniz aromalardan ekleyebilirsiniz.Ben karamel kokusunu çok sevdiğim için karamel aroması kullandım.Ayrıca vanilyayıda dr.outkerin gourmet vanilyasından kullandım.Tabi bunlar olmazsa olmaz değil tercih meselesi isterseniz limon kabuğu rendesiylede keke aroma katabilirsiniz:)
MALZEMELER
3Yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı su veya süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
vanilya
kabartma tozu
1-2 çay bardağı kuru meyve

YAPILIŞI


  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile şekeri iyice çırpıyoruz.sırasıyla su veya süt,sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.Elenmiş un kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip kısa bir süre daha çırpıyoruz.Kuru meyveleri de ekleyip karıştırıyoruz.Karışımı Margarin ile yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.(Düz bir zeminde kalıbı bir kere çeviriyoruz ki eşit kabarsın)Önceden ısınmış 170* fırında pişiriyoruz.
Categories:

0 yorum: